//
you're reading...
notícies

Seduïda per Joan Colomo

A Joan Colomo l’he començat a escoltar de fons, fruit d’aquella llista d’artistes pendents de descobrir que tothom té en cartera. Quan li ha tocat el torn de ser cercat a l’spotify ho he fet a la feina, esperant que m’acompanyés en aquests dies de tornada de vacances. Sé que vaig tard, però no és novetat. La meva virtud no és la d’estar a la última, incorporo pausadament nous noms al meu arxiu musical. Com passa pocs cops, Colomo em sedueix de manera instantània. Igual que una adolescent a la recerca del seu príncep blau, tema rere tema m’enganxa, m’enamora, em sedueix… Deixo el que estic fent per cercar informació sobre aquest artista a la xarxa.

Veig que els dos discos de Joan Colomo en solitari són editats per Bcore, o el que és el mateix, una garantia de criteri. The New Raemon, Nueva Vulcano o Standstill són alguns dels grans d’aquest segell que també aposta per talents emergents. Al catàleg de Bcore també trobem projectes paral·lels de Colomo, com Zeidun, The Unfinished Sympathy i La célula durmiente on des de molt jove despuntà com un geni inclassiflicable. A la web de la discogràfica destaquen la “desbordante capacidad de Joan para crear melodías, con un olfato pop que nunca cae en los tópicos melódicos para permanecer siempre alerta, retorciéndolas cuando empiezan a ser demasiado cómodas, descontextualizándolas y arropándolas de todo tipo de envoltorios estilísticos, desde el indie rock hasta la música circense, el tex-mex, el D-beat al más puro estilo Discharge pasando por sus raíces punk y emo”. Casi nà!

Continuo escoltant de manera obsesiva els seus dos discos en solitari, el primer, “Contra todo pronóstico” (Bcore, 2010) i el darrer, “Producto Interior Bruto Vol.1” (Bcore, 2011). Entregada a les melodies de manera malaltissa, disfruto trobant els referents i i veient en ell Jeff Buckley, Albert Pla, La increïble història de Carles Carolina… Eclèctic com pocs s’atreveixen a ser-ho, els dos àlbums alternen temes en català, castellà i anglès que barregen pop melòdic amb gèneres inclassificables, al menys des de la meva humil perspectiva. Em convenço que és un geni, un crac, un dels músics més brillants que he descobert darrerament.

Benvigut a la meva llista d’imprescindibles Joan Colomo!

Anuncis

Debats

Trackbacks/Pingbacks

  1. Retroenllaç: Receptes polars fetes per a cors fràgils « fentlindie - 7 Novembre 2011

  2. Retroenllaç: Joan Colomo, imprevisible i fascinant. « fentlindie - 14 Novembre 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

@fentlindie a twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Anuncis
%d bloggers like this: