//
you're reading...
Directes, Discos

La Banda Municipal del Polo Norte: manual pràctic sobre com parlar de les emocions

M’ha tornat a passar. Si no em pagués l’spotify premium, hauria esgotat les hores d’escolta. Si encara fes servir cintes de cassette, les hauria ratllat. Si el meu veí fos més tolerant, no pujaria a dir-me que baixés el volum…. I és que m’he tornat a enamorar…. amb els homes em costa més, però amb els grups… tinc aquest tic poligàmic. Per sort l’obsessió es cura amb hores de dedicació als auriculars i les fantasies deixen de ser-ho quan tens possibilitat de veure’ls en directe. Que serà aviat….per cert, com altres vegades, vaig tard.

El meu nou objecte de desig és La Banda Municipal del Polo Norte, un grup de Barcelona que fa cançons directes i sinceres que parlen de la vida i de les emocions. Hi ha molt de retrat generacional i d’ironia en elles. Diuen que fan “pop dur”, etiqueta que es tradueix en melodies enèrgiques i contundents que en alguns temes es despullen i fan lluïr l’evocadora –afegiria que suggerent– veu de l’Òscar Andreu. Perfecta combinació.

Tenen dos discos: “La mejor hora para despertarse” (autoeditat, 2009) i el segon i darrer, “Corazón o nada” (autoeditat, 2010), que es pot descarregar by the face des de la seva web. La portada és una declaració d’intencions. Un cor afusellat per tres bales amagat darrera un posat d’elegància. Tenen LBMPL la recepta per guarir aquests cors tocats de mort? El que segur que posseeixen és l’habilitat de trobar les paraules per parlar-hi i diria que ho fan des de l’experiència. En això de la música s’hi van posar com a grup fa una mica més de 3 anys. Per la vida, ja deu fer més de trenta que roden i l’experiència, que és un grau, es nota.

Parlar de l’amor quan has predicat que no existeix i que només són endorfines oxitocines té la seva gràcia. De ben segur trobarem trocets de les nostres emocions en més d’una de les seves cançons. Fragments com “¡Maldita sea te quiero!” de “La chica (a la que todos escriben canciones de amor)” o “la piedra con la que volveràs a tropezar” de “Corazón de diamante” remouen històries viscudes : ¡maltidos seáis vosotros! –dic jo– quin mèrit envejable! S’estalviarien moltes hores de teràpia si tothom pogués descriure les coses amb aquesta facilitat i d’una manera tan directa.

Aquest novembre estem de sort. Tenim gira polar per Catalunya! Nosaltres hi serem a l’Hospitalet el dia 19. Teniu també oportunitat de veure’ls a Salt (11/11), Terrassa (12/11), Mataró (18/11), Manresa (25/11) i Gràcia (26/11).

Ben posadets d’oxitocines, us ho explicarem de tornada!!

Anuncis

Debats

One thought on “La Banda Municipal del Polo Norte: manual pràctic sobre com parlar de les emocions

  1. “Todos hemos tenido 20 años” és un retrat generacional potentíssim que ja s’ha convertit en un himne… A casa ja comença a ser una tradició veure’ls en directe sempre que podem (i gràcies a la banda per firmar-nos el primer àlbum en un mini-concert acústic a BCN!!)

    Posted by WoLfWOoD | 10 Novembre 2011, 20:39

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

@fentlindie a twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Anuncis
%d bloggers like this: