//
you're reading...
Directes

Hi ha cantera, hi ha qualitat, hi ha Nyandú.

Devia ser a mitjans d’estiu quan la Laura ens va parlar d’ells “la seva música és viva, fresca, sincera i honesta. En sentireu a parlar”. Nyandú no és un grup qualsevol de qualsevols. Nyandú són tres nois de la Torre d’Oristà, en Nandu, en Rubèn i en Roger, i són ells els que donen forma i joc a aquestes cançons que parlen d’ells i de nosaltres. que parlen de tots. Per cert, són guanyadors del Sona9, d’on han sorgit grups com Anímic, Manel o Estúpida Erikah

Dalt de l’escenari –comprovadíssim dijous passat a l’Alfa– teixeixen un entramat de complicitats i música vibrant que s’encomana al públic. Amb un domini absolut de l’escenari en Nandu arrenca acords de la seva guitarra, barrejant ritmes tribals amb versions molt aconseguides de cançons festivaleres com Shine On, de R.I.O. “M’agrada més aquesta que la original” diu una noia al meu costat.

I sí, és que Nyandú dóna la volta a tot per tornar-nos a casa i explicar-nos amb lletres clares i humils les veritats d’aquest món, amb el do dels poetes. En Roger a la bateria, redimeix la percussió i retorna passió a les baquetes. No es tracta d’un bateria exaltat, sinó d’un percussionista pacient i constant, que marca el ritme de les cançons amb la perseverança dels entusiastes. Mira a en Ruben, que fa del baix el seu còmplice i que entona les segones veus amb els ulls tancats, com si fos l’última cosa d’aquest món. I es miren, i somriuen el públic, sense acabar de creure que tot allò els està passant.

Desprenen l’entrega i la convicció d’aquells que estan il·lusionats amb el seu projecte, i això es transmet a la seva música. Amb cançons com Savi redemptor, Zoo, Bitllet sense tornada o la tan entonada Un lloc privilegiat, Nyandú va saber enamorar al seu públic.

Un final apoteòsic i un bis molt aclamat posa fi a un concert. Estem segurs que Nyandú es guanyarà “un lloc al cel del pop-rock català” i que farà, d’allà on passi, “un indret privilegiat”.

Hi ha cantera, hi ha qualitat, hi ha futur.

Anuncis

Debats

2 thoughts on “Hi ha cantera, hi ha qualitat, hi ha Nyandú.

  1. bona crònica!! llarga vida als Nyandú!! 🙂

    Posted by GUAL | 24 gener 2012, 16:39
  2. Visca nyandú !!!!
    en ferran trevalla a la meva escola

    Posted by dani 765 | 27 Abril 2012, 14:58

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

@fentlindie a twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Anuncis
%d bloggers like this: