//
you're reading...
Directes

Gran Fiestón: 100 Estafadores + La Estrella de David+ Jamón Brothers @Music Hall

No tots els dies un setmanari d’humor arriba als cent números. Però també és cert que no tots els setmanaris d’humor són com El Estafador. I, evidentment, no tots celebrarien una data tan assenyalada amb un “Gran Fiestón” en forma de concert  il.lustrat, acompanyats de La Estrella de David  i dels Jamón Brothers per acabar la festa amb dibuixets i bona música.

I què és un concert il.lustrat, us preguntareu? Un concert on tothom pensa per ell mateix i porta perruques blanques? No, més senzill: un concert en què a mida que David Rodríguez i els seus enllaçaven temes, aquests prenien forma de dibuix a les mans dels diferents “estafadors” ( Mariscal, Juanjo Sáez, Javirroyo, Montse Virgili o Francisco Peña, entre d’altres) a temps real.

Ja us hem dit altres vegades que a fentlindie som fans de La Estrella de David ( almenys un terç de la redacció ho és) i que Maracaibo (Canada, 2011) ens sembla un disc excepcional, del millor que s’ha fet aquest 2011. En ocasions, no podem evitar tenir aquella agradable sensació d’haver recuperat una engruna dels millors  Los Planetas tant pel que fa a la part lírica (tan quotidiana com colpidora en ocasions) com en la part musical, amb melodies esquitxades d’aquelles distorsions amb un punt de desgana.

No us enganyarem. Des de la nostra humil opinió, el concert hagués pogut donar molt més de sí. Cert és que La Estrella de David no era l’eix central de l’esdeveniment, però hem de dir que malgrat la distància habitual ( timidesa?) de Rodríguez, ens va sorprendre la poca interacció amb el públic, l’oblit de certs temes cabdals de Maracaibo (Tot el concert esperant emocionar-me amb “Decathlon”, i al final, res.) i, en general, el cert automatisme i fredor en l’execució d’un repertori que traspua calidesa pels quatre cantons.

Les il.lustracions dels “estafadors” van fer, no obstant, que el públic no perdés pistonada del que passava a l’escenari i, al final, el resultat va ser prou equilibrat.

Ens hem quedat amb ganes de més directes de La Estrella de David, potser en un entorn on la música cobri un protagonisme absolut serà més fàcil que el grup se senti prou còmode per transmetre tot allò de bo que –us ho podem assegurar- conté Maracaibo.

Foto: Marta Mei

Anuncis

About Míriam

Humanista. Periodista de carrera inacabada però vocació intacta. Em dedico a escriure sobre música, cine i llibres perquè bàsicament no sé fer una altra cosa. A les meves hores lliures treballo a la Universitat. He col.laborat a diversos mitjans des de fa un munt d'anys i he mantingut més o meys inactius un parell de blocs. Diuen que una cosa es converteix en un hàbit si ets capaç de fer-la dia rere dia durant un mes ( o una mica menys, potser. En fi. No ho recordo.) Com que estic en un moment de la meva vida en què necessito provar hipòtesis, he decidit obrir un altre bloc. Seré capaç de crear l'hàbit definitiu? These pages must show..

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

@fentlindie a twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Anuncis
%d bloggers like this: