//
you're reading...
Directes

Arctic Monkeys i Miles Kane @Palau Sant Jordi

Dissabte passat els anglesos Arctic Monkeys van estar al Palau Sant Jordi presentant en directe el temes del seu darrer àlbum, Suck it and see (Domino/PIAS, 2011). La promotora del concert va apostar fort pels joves de Sheffield escollint una ubicació amb tantíssima capacitat i sembla evident que va ser un encert en part gràcies al poder de convocatòria d’Alex Turner i companyia. A més, comptaven amb el reclam potentíssim del teloner de luxe, Miles Kane i el resultat va ser pista i bona part de les graderies raonablement plenes.

La nit va començar enèrgica. En un escenari sobri va aparèixer Miles Kane dins uns pantalons ajustadíssims de cuir? negre, camisa blanca i aquell cabell tan british que recorda en George Harrison. El baix dominant seguit del riff metàl·lic de Better left invisible creava l’atmosfera idònia per a que les primeres fileres comencessin a saltar davant d’una de les revelacions musicals del 2011. Molt expressiu i dinàmic, potser massa segons algunes opinions, Kane va tirar de l’únic repertori possible, el del seu primer disc Colour of the Trap (Columbia/Sony, 2011) afegint-hi una versió del tema de Jacques Dutronc The Responsible i un tema nou, My Kind. Amb un posat molt anglès i una actitud molt de gran frontman va fer seva mitja pista que, tot sigui dit, ja tenia guanyada abans de començar el concert. L’horeta justa de la que va disposar, segur que va saber a poc a la parròquia entregada de les primeres fileres de la pista, on van vibrar especialment amb els dos darrers temes del concert: l’infalible Come Closer i la potent Inhaler. Va quedar palès que el paper de teloner de Miles Kane és totalment circumstancial. Per carisma i actitud mereix un escenari per a ell sol.

Tot seguit va arribar el torn dels quatre de Sheffield. Sobre el mateix escenari sobri i sense més parafernàlia que la d’uns discrets jocs de llums, van aparèixer uns Arctic Monkeys segurs de si mateixos, avalats per la pròpia trajectòrica. Alex Turner domina els tempos i l’escenari a la perfecció i, amb un nou look molt rocker, de tupé i camisa de quadres, en va fer gala al Sant Jordi. El set d’inici va sonar molt contundent amb Don’t Sit Down ’cause I’ve moved your chairTeddy picker i Crying lightning. Des de la graderia vam poder veure una autèntica marea humana amuntegada davant l’escenari que s’onejava i corejava amb entrega absoluta tots els temes. Com en el cas de Kane, els Arctic Monkeys ja s’havien fet seu un públic que tenien guanyat abans de trepitjar l’escenari. La cosa va seguir caldejada, amb una revisió instensiva, que no completa, dels temes del Suck it and see i amb molt d’espai per als temazos ja clàssics. I bet you look good on the dancefloor va sonar d’hora, amb pausa dràmàtica prèvia i saltet de Turner des de la tarima del bateria, When the sun goes down va sonar just abans d’acabar i Fluorescent adolescent va formar part dels bisos, que van tancar amb l’emotiva 505, suposem que per fer baixar pulsacions i per fer tornar a l’escenari a l’amiguete Miles Kane.

Un directe el dels Arctic Monkeys que ja no sorprèn. Van per feina, arriben, toquen, triompfen i se’n van. I ho fan de manera excel·lent, amb un estil propi barreja del que va ser el brit pop dels 90 i el rock britànic d’arrels punk dels 70. Els molts fans que tenen marxen encantats i la crítica és esplèndida amb ells, perquè són joves i sobradament preparats. Tot això és ideal però trobem a faltar espontaneïtat, desvergonyiment, frescor… vaja, joventut que és del que precisament no van mancats. Paradoxes que no han de fer ombra a l’evidència: el quartet britànic té corda de sobres i a hores d’ara és ja l’abanderat del rock independent més mainstream.

És el torn dels tupés rockabillies a les discoteques de moderns!

Foto: Toni Rosado, scannerFM

Anuncis

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

@fentlindie a twitter

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Anuncis
%d bloggers like this: